Ostbågar, eller ostkrokar, är ett av Sveriges mest populära snacks. Men här är sju saker du inte visste om ostbågen.
1. 5 mars firas ostbågens dag.
2. Varje dag producerar en av Sveriges snacksfabriker 25 000 kg ostbågar.
3. Varje år säljs det över tio miljoner påsar av ostbågar i Sverige.
4. Hur blir ostbågen formad som en båge? Den böjda formen blir till genom att ostkroken utsätts för ett starkt lufttryck vid själva tillverkningsprocessen.
5. Vad säger du? Ostbågar eller ostkrokar? Enligt en undersökning från 2011 vann Ostbågar med nära 60 procent av rösterna.
6. Ostbågen skapades i USA på 1950-talet, den introducerades i Sverige 1968.
7. I Danmark kallas ostbågen för osterejer och i Norge för ostepops.
2. Varje dag producerar en av Sveriges snacksfabriker 25 000 kg ostbågar.
3. Varje år säljs det över tio miljoner påsar av ostbågar i Sverige.
4. Hur blir ostbågen formad som en båge? Den böjda formen blir till genom att ostkroken utsätts för ett starkt lufttryck vid själva tillverkningsprocessen.
5. Vad säger du? Ostbågar eller ostkrokar? Enligt en undersökning från 2011 vann Ostbågar med nära 60 procent av rösterna.
6. Ostbågen skapades i USA på 1950-talet, den introducerades i Sverige 1968.
7. I Danmark kallas ostbågen för osterejer och i Norge för ostepops.
Jag skrev precis ett inlägg om ostbågen på min blogg oxå!!
SvaraRaderaJag säger ostbåge, jag öppnar påsen en vecka innan de ska ätas så att de blir härligt sega och jag äter dem med gaffel så jag inte blir kladdig om fingrarna!
Ja tänk att så många äter dessa ostbågar. Yuck;-) kul info dock!
SvaraRaderaJa vad dom hittar på....ostbågens dag, haha :)
SvaraRaderaKram Pia
Nämen, vi som har slut på OSTBÅGAR!
SvaraRadera