fredag 11 september 2020

Nattåg

Det har hänt en hel del under mitt blogguppehåll, så jag får berätta det allra mest spännande 😃
I januari åkte jag nattåg för allra första gången i mitt 55-åriga liv. Jag skulle åka och besöka Luleå Tekniska Universitet och kom då på att det vore ju kul att testa på Nattåg. Jag bokade 1:a klass, för då får man bo ensam och det är bäddat. Tåget avgick från Stockholm runt 18-tiden och skulle vara framme 06:30 i Luleå.

Väl ombord så fick jag inte riktigt det den där 1:a klass känslan men jag fick iaf bo själv och det var bäddat när man väl hade bäddat upp soffan.
Som tur var jag hade jag med mig en kollega så det blev lite chit-chat innan det var dags att lägga sig.
Jag hade laddat ner en serie på paddan, så innan jag slöt mina blå så hann jag se ett par avsnitt.
Känslan av att sova på tåg var fantastisk, vaknade till mitt i natten av att tåget stod still. Drog isär gardinerna och ute var det becksvart förutom alla stjärnorna (så där mycket stjärnor ser vi inte i Stockholm).
Väl framme vaknade jag riktigt utvilad och det bjöds på frulle på ett hotell i närheten av tågstationen. Så blir det fler långresor så kommer jag nog åka tåg. 
Hur jag kom hem? Tog flyget för då ville jag bara hem, men kanske blir det ToR någongång.
1 kommentar:

BP sa...

Har åkt nattåg bara en enda gång, och det var till Östersund. Ser på dina bilder att din upplevelse var betydligt trevligare än mitt. Å frukost blev vi aldrig bjudna på heller;-)