lördag 5 november 2011

Rånad

Inatt runt 4 kom R hem, väckte mig och sa att han blivit rånad på sin nya iPhone 4S. Hann gå hur många tankar som helst genom huvudet när jag sträckte ut handen för att tända lampan. Han var inte skadad, men skärrad, ledsen och väldigt arg,
Han berättade då att han hade suttit på nattbuss 791 från Södertälje och typ vid Storvreten så tvingar 4 killar i 20-årsåldern ut honom ur bussen och säger åt honom att de ska ha telefonen. Som tur är så lämnar han bara den ifrån sig. Jag har alltid sagt åt honom att ifall han skulle bli rånad, så lämna bara ifrån dig grejerna (han har iaf lyssnat lite på Mamsegull). Sjukt att man ska lära sina barn hur de ska göra ifall de blir rånade.
När jag polisanmälde detta inatt sa kvinnan på polisen att det är vanligt att bli rånad på mobiler (bara mobiler och inget annat) och speciellt iPhones. Fan att "folk" inte kan låta andra saker få vara ifred och skaffa sig ett normalt liv. Rånare tänker inte på hur många liv de förstår för någon tusenlapp eller 2.
Idag på morgonen har det varit full rulle hos polisen och de håller på att kolla SLs övervakningskameror. Telefonen är nu polisanmäld, spärrad och ett fall hos försäkringsbolaget.

10 kommentarer:

Stattinskan sa...

Va fan är det med ungdomen idag (ursäkta svordomen men den var befogad). X:ets son blev också knivrånad på sin mobil för några månader sedan. I Malmö är dessa rån lika intensiva som pesten på sin tid.
TUR att han inte blev skadad!!!

♥ Carina ♥ sa...

F*n vad jag blir förbannad!! Att inte folk kan skilja på ditt och mitt!
Stackars din son! Det måste ha varit en hemsk upplevelse för honom...
Kram

Anneli sa...

Usch - jag blir alldeles kall och varm omvartannat. Skönt att han inte blev skadad, men det kan ju sätta spår ändå, som får konsekvenser framåt. Vad är det med folk, som beter sig så??

Ta hand om varandra!!!

ZtorZillen sa...

Usch, va läskigt! Men ändå tur i oturen så att säga..att han är okej...menar det kunde ha gått riktigt illa, man vet aldrig hur kriminella hjärnor fungerar. Hoppas han är okej nu också..sådant kan ju påverka mer än vad man tror sen när första chocken har lagt sig!Ta hand om er!

BP sa...

Fy f*******n vad jag blir arg. R gjorde helt rätt såklart, men vilken skräckupplevelse, sådant kan ju sitta i hur länge som helst. Hoppas övervakningskamerorna visar vem det var så att dom åker in. Usch...

Christer Dyrwoold sa...

Skrämmande utveckling, fast det var ju bra att de inte skadade honom.

Mallan sa...

Nä fan alltså!!!

Anna sa...

Usch va arg man blir!!! Skitungar!!
Kram

Ama de casa sa...

Fy fasen! Vad arg man blir!!!
Tur ändå att han gjorde som han gjorde och inte råkade mer illa ut själv.

Hoppas allt ordnar sig och att dom får fatt i idioterna!!!

Anonym sa...

Fy vad hemskt! Skönt att dom bara snodde hans iPhone och nöjde sig med det.