tisdag 18 maj 2010

Dammsug Sverige

Äntligen har någon av mina närmaste börjat samla 50-öringar till kampanjen dammsug Sverige. Detta kommer att bli  ett långt inlägg, men det känns viktigt.
Syftet med kampanjen dammsug Sverige är att samla in så många 50-öringar till förmån för utsatta och övergivna barn. De som får pengarna är Bris, Childhood och SOS Barnbyar. När den silverfärgade 50-öringen slutade att gälla, så försvann 125 miljoner kr som aldrig blev inväxlade. Förstå hur många barn man kan hjälpa med dem pengarna. 
Min systerson Marcus klass samlar in 50-öringar, samtidigt som de samlar in pengar så deltar de i en tävling kallad klasskampen. De 49 klasser som samlar in mest pengar får en förstärkning till sin klasskassa. Marcus klass måste alltså samla i mellan 4200 --26399 stycken fram till den sista september. Det blir många 50-öringar. Jag har en handfull som Marcus ska få imorgon. Vill du veta mera kan du läsa här.
Tycker att det var ett bra "tävling" och tror att det kommer att komma in mycket pengar, för varenda unga kommer att vända upp och ner på sina hus för att hitta fler 50-öringar.
Vill du hjälpa till tar jag gärna emot 50-öringar och lämna dem till Marcus. Lovar att varenda 50-öring ska gå oavkortat till Marcus insamlingsbössa.



Inga kommentarer: