söndag 8 augusti 2010

Helg i Helsinki

Hemma efter en härlig helg på havet och Helsinki.
Resan till Helsinki: Det var hur mycket turister som helst från världens alla hörn på båten. Det blev en lugn överfart. Vi åt och drack gott.




















Helsinki var väldans varmt, en bra bit över +30 och sol. Hörde någon som sa att det skulle bli värmerekord under helgen. Det blev inte mycket av shoppingen. Vem orkar prova stövlar när det är sååååå varmt, inte ens jag. R köpte sig en cool mössa på Jack & Jones. Jag köpte inkentinken (bra va).... Brände massor på båten istället.
Denna helg måste ha varit möhippornas helg, för vi såg så himla många möhippor + 2 brudpar. Det var även en massa "krigar-båtar" från hela norden.
Vi tog en sväng förbi Helsingfors domkyrka och gick de 47 trappstegen upp och satt sedan ner och njöt av utsikten, solen och värmen.





















Språket: Min bloggkompis BP bloggade om finska språket när hon var på besök i Helsinki.
Här kommer bildbevis på att finskan är ganska lätt, lägg bara till lite iiiin efter ;)






















































Resan från Helsinki: Blev någon timme på däck, sedan blev det en lite "nap" (jobbigt att vara turist). Vi åt en fantastisk grillmiddag. roade oss, sedan tror jag att jag somnade innan jag ens lagt huvudet.
Blev väldigt nöjd över min matbild med tomaterna.










































Imorgon börjar arbetet igen, ska bli skojsigt att träffa mina arbetskamrater igen. Jag har en massa att se fram emot under hela augusti bl a springlopp, 50-årskalas,
40-årskalas, kräftskiva....

2 kommentarer:

BP sa...

Kul att du hade det lika roligt som vi i Helsingfors. Å visst hade jag rätt - med i:n på slutet alltså. Tack för länken och bildbevisen:-)))
Bilderna på Margeritan (antar jag att det var) och tomaterna är helt i min klass (ha, ha,) men jag undrar lite om vad den sista matbilden föreställde mmmhhhhhh.
Å bra att du köpte ingenting: tänk vad du har sparat pengar som du nu kan spendera på hemmaplan.
Å visst går det åt en massa hundralappar på båten. Men jag har alltid tyckt att om man vill snåla på semestern så ska man stanna hemma, eller hur!!!?
Ses imorgon:-)

BP sa...

Svar; Mohahhhahaha. Känner igen oss här:-) Cool ny bild du har lagt upp på dig själv i gadget-kanten:-)